gabriel napisał:
[quote]Luba napisał:
Zacznę od banalnego stwierdzenie, że nikt nie jest doskonały, no ale takie "kwiatki", jakie się tu czasami spotyka wołają o pomstę do nieba.[color=#800080]A
Ja Napiszę TAK ....80% , a może i więcej procent , ludzi na Każdym Forum Polonijnym , to Ludzie po szkołach zasadniczych /zawodówkach...
Z tych ponad 80% prawie 95% komputer w jakiejkolwiek postaci kupiło sobie dopiero za zarobione pieniądze za granicą ...
TYLKO MAŁY ODSETEK LUDZI , PRZYJEŻDŻAJĄC DO NORGE JEST WYPOSAŻONE OD RAZU W SPRZĘT KOMPUTEROWY I POTRAFI TEN SPRZĘT LOGICZNIE OBSŁUŻYĆ...!!! .
TYLKO LOGICZNI LUDZIE , KUPUJĄ TUTAJ KOMPUTER , co nie znaczy ,że piszący poprawnie po polskiemu ...
BO CO , TU MOŻNA INNEGO PO PRACY ROBIĆ , JAK NIE SIEDZIEĆ PRZED MONITOREM KOMPA.
Równocześnie uwagę o ortografii innych , zwracają jedynie Osoby zakompleksione , z własnymi wewnętrznymi problemami życia codziennego , na dodatek jeszcze , dopiero co zaczynający udzielać się w danej społeczności ...
Przykładów nie będę przedstawiał , bo każdy z Nas to wie.
Kończycie w Polsce Licea ,Studia... jesteście Tu w Norge bez konkretnego zawodu ...
Pracujecie Ciężko , Fizycznie w całkiem innym świecie mentalnym , wyrwani i wyzuci z własnych marzeń , zestresowani włazicie na stronę Forum i po paru przeczytanych stronach zaczynacie mędrkować na tematy Ojczystej pisowni...
JESTEM TU W NORGE , piąty rok kalendarzowy i gdyby nie ten komp. oraz FORA POLONIJNE ...
To nie miał bym żadnego kontaktu z językiem ani mówionym ani pisanym .
I teraz WŁAZI taki KTOSIK ...zestresowany na forum i mędrkuje o dupie Maryny ....
Bo inaczej tego nie można nazwać ...
I jeszcze ma jeden z drugim wydumane pretensje ... i żale , że chciał dobrze ,że przecież Język ojczysty ,że ortografia w oczy kole .... ,że....,że.....,że.....,że.... ,......,.....,....,.... .
ECH... IDĘ ....PO... PIWO .... bo my w gyrdle zyschło ...
Więc przestańmy podawać przykłady...
Ja mieszkam w Norwegii czwarty rok kalendarzowy i co?
Jestem z tego powodu jakaś gorsza czy lepsza?Ludzie,przyjazniąc się rozważają tę kwestię?
Nie sądzę żeby uwagę na temat ortografii zwracały cyt.:" jedynie Osoby zakompleksione , z własnymi wewnętrznymi problemami życia codziennego"Bzdura kompletna.Lecz wiem,że nie ma ludzi bez problemów.
Cyt.:''TYLKO LOGICZNI LUDZIE , KUPUJĄ TUTAJ KOMPUTER''-Hmm...nawet nie wiem do czego to przypiąć!???
Uważajcie Ci,którzy kupili komputer w Polsce-no i ja też.Możemy mieć nieprzyjemności?Czy co?
Czytam to forum od dłuższego już czasu i widzę,że nie można mieć
własnego zdania i bronić go tez nie można,bo lecą obrazliwe słowa albo inne nie miłe teksty.
Cyt.:''wyrwani i wyzuci z własnych marzeń , zestresowani włazicie na stronę Forum i po paru przeczytanych stronach zaczynacie mędrkować na tematy Ojczystej pisowni" Marzenia mamy MY WSZYSCY,nie jesteśmy wyzuci z nich i nikt nie jest w stanienie Nam ich odebrać!Myślę,że wszyscy są po części zestresowani-takie czasy.Włazi krowa do obory,ludzie wchodzą na forum.Teraz jest miejsce przeznaczone na to,aby mędrkować na temat Ojczystej pisowni.
Ja osobiście(i pewnie wielu z Was) nie muszę istnieć na forum,żeby istnieć w społeczeństwie,jak inni.Cyt.:''JESTEM
TU W NORGE , piąty rok kalendarzowy i gdyby nie ten komp. oraz FORA POLONIJNE ...To nie miał bym żadnego kontaktu z językiem ani mówionym ani pisanym" No to norweg" pełną gębą",który nie ma realnych przyjaciół i znajomych...Współczuje
CÓŻ ZA CUDOWNA SOLIDARNOŚĆ-Gratuluję...ale jaki żal,że wirtualna.
Umiem przyznać się do błędu i przeprosić...takie cechy albo się ma,albo nie.Nie każdy potrafi.
Zadajcie sobie jedno pytanie:CZY WSZYSCY BEZ WINY JESTEŚCIE???
A OJCZYSTY JĘZYK TO NIE DUPA MARYNY!!!